Tutkimusryhmän johtajan terveiset 25.1.2018 (in English below)

Kasvatustieteiden tiedekunnassa on ollut vireillä ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen vahvistaminen. Nykyisellään TaYssä ei ole niihin fokusoivia opintoja tai ohjelmia asian tärkeydestä huolimatta. Tampereen Aikuiskoulutuskeskus (TAKK) onkin ollut ainoa oppilaitos, jossa mm. opettajat ovat voineet suorittaa ympäristökasvatuspainotteisen EAT:n. Nyt TAKKin kaikki ympäristöalan koulutukset ollaan lopettamassa. Toivon, että EDU organisaationa ja huolestuneet henkilökohtaisesti ottaisivat alla ja liitteenä olevaan vetoomukseen kantaa.


There have been for a longer time initiatives to strengthen environmental and sustainability education in the Faculty of Education. However, currently there are no studies or programmes focusing on this area. It has been vital that Tampere (Vocational) Adult Education Institute (TAKK) has provided programmes, where for example teachers can complete special vocational qualification in environmental education. Now all qualifications related to environmental care, management and education are going to be closed. I do hope that EDU as an organization and those who are concerned, would react to the appeal below and attached, although they are in Finnish.

For more information, contact Minna or me,
Terveisin, Anja

Anja Heikkinen
Faculty of Education
33014 University of Tampere
Finland
Virta-building, office 355


Pirkanmaan ympäristökasvatuskoordinaattori Minna Puurulan terveiset

Ikäväksemme olemme saaneet kuulla, että ammatillisen koulutuksen reformin sekä TAKKin organisaatiomuutoksien johdosta ympäristöalankoulutus lopetetaan TAKKissa. Ympäristöalan lakkauttamiseen vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa valtion ammatillisen koulutuksen rahoituksen leikkaaminen ja rahoituksen kohdentamisen muuttuminen 1.1.2018 voimaan astuneen koulutusreformin johdosta. TAKKin ympäristöalan koulutustoiminta ajetaan alas asteittain eli tällä hetkellä TAKKissa opiskelevat opiskelijat suorittavat tutkintonsa koulutusohjelman mukaisesti loppuun, mutta uusia ryhmiä ei enää vuoden 2018 aikana aloiteta.

Pidämme tehtyä päätöstä lyhytnäköisenä ja niin valtakunnallisten kuin maakunnallisten strategioiden kannalta vahingollisena ja vetoamme TAKK:n rehtoriin ja hallitukseen, että päätös peruttaisiin ja koulutuksia jatkettaisiin. Vetoamme myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasoseen tämän mahdollistamiseksi. Vetoomuksen kokonaisuudessaan näet tämän sähköpostin liitteenä.

Mikäli organisaatiosi haluaa osoittaa tukensa tälle vetoomukselle, niin pyydämme lähettämään seuraavat tiedot osoitteeseen minna(at)pirymparistokasvatus.fi viimeistään 14.2.1018 mennessä:

  • Organisaation nimi
  • Yhteyshenkilö
  • Yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)

Mikäli et kuulu mihinkään organisaatioon, voit osoittaa tukesi asialle myös yksityishenkilönä Adressit.com– palvelussa, johon tämä vetoomus liitetään 14.2.2018 jälkeen heti kun siihen on saatu organisaatioiden tiedot.

Ystävällisin terveisin,

Pirkanmaan ympäristökasvatuksen plsta
Minna Puurula
Hankekoordinaattori
minna@pirymparistokasvatus.fi
p. 044 242 3308


PDF